Güç Sistemleri Mühendisi Nedir?

Güç Sistemleri Mühendisi Nedir?

Güç Sistemleri Mühendisi Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Güç sistemleri mühendisi, kaynaklardan enerji üretmeye ve üretilen enerjiden maksimum verimi elde etmeye çalışır. Enerjinin üretimi ve kullanımı konusunda bütün aşamalarda aktif yer alan güç sistemleri mühendisinin görevleri şunlardır:

  • Enerji kaynaklarının kullanılabilir hale getirilmesini sağlamak,
  • Enerji kaynaklarıyla alakalı veri toplamak ve çeşitli hesaplamalar yapmak,
  • Kullanılabilir enerji kaynaklarının tasarımını ve simülasyonunu yapmak,
  • Kullanılabilir enerji kaynaklarıyla alakalı raporlar hazırlamak,
  • Enerji kaynaklarının kalite kontrol analizini gerçekleştirmek,
  • Enerji üreten sistemlerden elde edilen verimi arttırmak,
  • Enerji üretiminde ortaya çıkan maliyeti azaltmak.

Güç Sistemleri Mühendisi Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Güç sistemleri mühendisi olmak için üniversitelerin 4 yıllık Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümünde eğitim almanız gerekir. Bunun haricinde alabileceğiniz herhangi bir eğitim yoktur. Bu eğitimde göreceğiniz derslerden bazıları şunlardır:

3D Modelleme, Mukavemet, Mekanik Tesisat, Termodinamik, Yenilenebilir Enerji Uygulamaları, Enerji İletim Dağıtım ve Dönüşümü, Akışkanlar Mekaniği, Soğutma Sistemleri, Yanma ve Yakma Teknolojileri, Nükleer Enerji Sistemleri, Güç Elektroniği, Diferansiyel Denklemler, İstatistik, Isı ve Kütle Transferi, Termik Turbo Makinalar, Havalandırma Sistemleri, Güneş Enerji Sistemleri ve Tasarımı, Güneş Pili Teknolojileri, Enerji Biyoteknolojileri, Sıhhi Tesisat Sistemlerinin Projelendirilmesi, Enerji Sistemlerinin Çevresel Etkileri.

Güç Sistemleri Mühendisi Ne Demek?

Güç sistemleri mühendisi, diğer bir adıyla enerji sistemleri mühendisi, ülkemizde yeni gelişen bir meslek dalıdır. Güç sistemleri mühendisi, enerji kaynaklarının kullanılabilir hale getirilmesini ve enerji sistemlerinin veriminin arttırılmasını sağlar.

Güç sistemleri mühendisi, en basit tabirle makine mühendisi ve elektronik mühendisinin bileşimidir. Enerji kaynaklarının kullanılabilir hale getirilmesi sürecinde yer alır ve halihazırda, aktif olarak enerji üreten sistemlerden elde edilen verimi arttırmayı amaçlar. Bu görev kapsamında yer alan bütün faaliyetlerde ortaya çıkan maliyeti azaltmaya çalışır.

Güç Sistemleri Mühendisi Olmak İçin Gerekenler

4 yıllık Güç Sistemleri Mühendisliği diğer adıyla Enerji Sistemleri Mühendisliği lisans bölümünden mezun olan herkes güç sistemleri mühendisi olabilir. Lisans mezuniyeti haricinde herhangi bir teknik eğitim alınmasına gerek yoktur.

  • Ortalama Maaş

    Detayları Gör
  • 41.400 ₺ / Aylık
  • 14 kişinin ortalama maaşıdır.
kariyer.net